Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Οι άνδρες κυνηγούν. Οι γυναίκες ψαρεύουν.


Ο άντρας από τη φύση του πρέπει να είναι κυνηγός! Φήμες λένε ότι ο πρωτόγονος άντρας μπούκαρε σε σπηλιές,κρατούσε ρόπαλα,έδερνε κόσμο και τραβολογούσε τη γυναίκα από το μαλλί σαν λάβαρο..και καλά..Πάντως η αλήθεια είναι ότι πάντα ο άντρας κυνηγούσε, για να φροντίσει τη γυναίκα και την οικογένεια..Από τα αρχαία χρόνια, οι άντρες ήθελαν να επιβάλλονται στις γυναίκες, να τις βλέπουν σαν θήραμα, να τις κυνηγάνε,να τις διεκδικούν, να τις δημιουργούν ένα αίσθημα φόβου και ασφάλειας ταυτόχρονα..Πάντα ήθελαν αρχικά να αιχμαλωτίσουν τη γυναίκα,να την κάνουν δούλα και στη συνέχεια βασίλισσα..κορώνα στο κεφάλι τους!Οι γυναίκες πάντα γούσταραν, όσο φεμινίστριες και αν είναι(ή φαίνονται) ότι θέλουν έναν άντρα κυρίαρχο που παίρνει σοβαρά το ρόλο του αρσενικού στη σχέση και στο "παιχνίδι" του φλερτ!
Ο Μητσάρας χαρούμενος που έριξε γκομενάκι χθες βράδυ στο μπαρ...

Κάποιοι θα πουν ότι τα πράματα δεν είναι τόσο απλά. Σε αρκετές περιπτώσεις οι γυναίκες θα απωθήσουν έναν άντρα είτε επειδή αρκετοί "κακοί" κυνηγοί της έχουν δώσει την εντύπωση οτί θα μείνει "σκλάβα" κ δε θα την κάνουν βασίλισσα είτε επειδή δεν γουστάρουν τον συγκεκριμένο "κυνηγό", δε τους αρέσει εμφανισιακά (απλό και ειλικρινέστατο). Ωστόσο, ο άντρας ο σωστός δεν πρέπει να σταματάει να κυνηγάει και να ψάξει αρκετά, για να βρει το επιθυμητό θήραμα όπως κάνουν και τα ζώα-κυνηγοί στη φύση. Αν κυνηγήσεις και δεν της αρέσεις θα "ξεφύγει" αλλά αν δεν κυνηγήσεις καθόλου θα "ξεφυγει" πάλι και θα πέσει στα χέρια ενός άλλου -πιθανόν χειρότερου- κυνηγού..Τέλος δε χρειάζονται "εξυπνες" ατάκες..όχι ο πατέρας της δεν είναι ζαχαροπλάστης που λέγαμε μικροί και προφανώς το καλούπι δεν έσπασε όταν την έφτιαξε ο θεός..(ούτε το 97΄ δεν έριχνες γκόμενα έτσι)..
                                                               
Μεγάλη ευθύνη φυσικά για την σημερινή θλιβερή κατάσταση φέρουν και οι γυναίκες. Αν θέλετε να σας κυνηγήσουν πρέπει να αναλάβετε το ρόλο  του θηράματος. Δεν εννοώ βέβαια να ξεπουληθείτε αλλά να είστε προσιτές (όχι πρόστυχες!) και να μην περιμένετε με τη μία να έρθει ο Brad Pit, o Johnny Depp ή το "μαναράκι" που τσεκάρατε στο μπαρ. Είναι λογικό και απόλυτα φυσιολογικό να έχετε κάποια γούστα άλλα αν παρουσιαστείτε απρόσιτες, δύστροπες και σκληρές τότε με μαθηματική ακρίβεια θα αποθαρρύνετε όχι μόνο αυτούς που δε σας ενδιαφέρουν αλλά και αυτούς που θα θέλατε να σας πλησιάσουν (ναι και το "μαναράκι" που έχετε μπανίσει στο μπαρ). Πολλές φορές όταν ψάχνεις το τέλειο μπορείς να χάσεις μπροστά απο τα μάτια σου κάτι πολύ καλό,κάτι ωραίο που αξίζει,κάτι που μπορεί να οδηγήσει πιθανόν σε μια σχεδόν τέλεια σχέση ή μια αξέχαστη εμπειρία...Έχετε επηρεαστεί αρκετά με τα πρότυπα ταινιών,περιοδικών,σειρών (βλ. Sex and the City) που χάνετε την ουσία και "ευνουχίζετε" τους άντρες και μετά μαζεύεστε και κράζετε "οι άντρες δεν υπάρχουν πια"και άλλα τέτοια. Guess what : Η ζωή δεν είναι Sex and the City, δεν ζείτε στο Manhattan και γράφοντας μια στήλη σε ένα περιοδικό δεν πρόκειται να αποκτήσετε 30 διαφορετικά επώνυμα ζευγάρια παπούτσια!
 
  
Seriously???

Εάν θέλετε να σας κυνηγήσουν καθίστε να φάτε και καμιά σφαίρα και μετά θα σας κυνηγήσουν και άλλοι,είναι απλό..Όσο για τους άντρες αρχικά ξυπνήστε και φυσικά μορφωθείτε λίγο στο κυνήγι και μη το παίζετε "όλα για σένα μανίτσα" σαν λιγούρηδες, χαλάτε την πιάτσα!
Οι άντρες κυνηγούν,οι γυναίκες ψαρεύουν (Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας)
                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου